zand-zeep-sodaOnze grootmoeders mochten dan eeuwenlang kunnen vertrouwen op hun eigen wandrekje ‘Allesreiniger’ van zand, zeep en soda.

Vandaag de dag wassen de grote zeepfabrikanten ons de oren en staan de schappen van onze buurtsuper meer dan vol met een overdaad aan de meest chemische, milieubelastende en vaak overbodige schoonmaakmiddelen, waspoeders en shampoo’s.

Doorslaggevend voor het maken van onze eigen zepen en crème’s, zijn dan ook duurzaamheid en het minimaliseren van milieubelastende grondstoffen.
Met de receptuur van eeuwenoude zeepziederijen, zoals die vanaf de 16de eeuw in ons land zorgde voor een revolutionaire omslag in onze dagelijkse hygiëne, trachten wij zoveel mogelijk terug te gaan naar het oorspronkelijke ambacht van Zeepzieder (Zeepmaker).

Op steenworp afstand van de plek waar tussen 1583 en 1916, Zeepziederij Borssenburg gevestigd was, ligt nu onze inspiratie om een ieder opnieuw kennis te laten nemen van eerlijke, duurzame en verantwoorde zeepproducten op basis van Biologische kruiden en natuurlijke etherische oliën.